Vodeći distributer u srednoj i jugoistočnoj Europi Orbico grupa, koja posluje u 17 zemalja, na putu je da preko nove poljske akvizicije postane i vodeći u cijeloj Europi.

Preuzimanje velike poljske tvrtke sa 200 milijuna eura godišnjeg prihoda učvrstit će Orbico na sadašnjoj poziciji i stvoriti ozbiljne šanse da postane broj jedan u Europi, izjavio je za Poslovni dnevnik Branko Roglić, vlasnik Orbica. Njegova je grupacija potkraj veljače preuzela 70 posto udjela u velikoj poljskoj tvrtki, a Roglić ima opciju preuzimanja preostalog udjela do kraja 2014. Ugovor o preuzimaju potpisan je u Varšavi, no još mora proći proceduru poljske antimonopolske agencije, pa se stvari drže pod ručnom. Ipak, riječ je, neslužbeno doznajemo, o tvrtki čija je djelatnost različita od one Wella Profesionalsa, prve tamošnje tvrtke koja se bavi distribucijom proizvoda za profesionalnu njegu kose, a ušla je u vlasništvo Orbica još početkom 2013. S prihodom od 15-ak milijuna eura i 50 radnika, integrirana je u tvrtku Orbico Poljska, što navodno nije u planu i za preuzetu veliku tvrtku, barem u prvoj fazi.

Obje Orbicove tvrtke u Poljskoj imat će istog direktora. Riječ je o Branku Joviću, potpredsjedniku Orbica koji razvija poljsko tržište te je četiri godine vodio Orbico u Moldaviji. Svojim kanalima sad će Roglićeva grupacija na velikom poljskom tržištu distribuirati ostale brendove s kojima inače radi, a prihod će, otkriva Roglić, vrlo brzo udvostručiti.  “U Poljskoj ćemo godišnji prihod u dvije godine podignuti na 400 milijuna eura. Riječ je o računici koja je sve samo ne optimistična. Dakle, moguće je samo više od toga”, tvrdi. Poljska je, prema Roglićevoj ocjeni, najperspektivnije europsko tržište. Jedino je koje raste po stopi većoj od dva posto, moguće i tri posto u ovoj godini, potpuno sređeno i sa 40 milijuna stanovnika.Roglić je svoje poslovno carstvo počeo graditi 1987.

Suzana Varošanec, poslovni.hr / Photo: Žarko Bašić / PIXSELL

Više informacija: Poslovni.hr

© 2019 by Quicksystem