Open/Close Menu ORBICO HRVATSKA
  1. Home
  2. /
  3. Vijesti
  4. /
  5. VOŽNJA PREMA ODRŽIVOJ BUDUĆNOSTI
The_Journey_Linkedin_Post_desk-2048x1072

Nova generacija Shell maziva sada je ugljično neutralna

Održivi razvoj i briga za okoliš imaju značajnu ulogu pri odabiru odgovarajućeg motornog ulja za vaše vozilo. Potrošači diljem svijeta očekuju od proizvođača maziva ponudu održivih proizvoda te čak njih 74% izražava brigu za okoliš. Kompanija Shell Lubricants je  prepoznala potrebe kupaca i u tom smislu pomaže u donošenju najbolje odluke – one koja je dovoljno dobra za vaše vozilo, a ujedno i doprinosi smanjenju emisije CO2.

Shell Lubricants u suradnji s dugogodišnjim partnerom Hyundai Motor Company, plasirali su motorno ulje Shell Helix Ultra AH 0W Carbon Neutral. Ovaj najnoviji proizvod u Shellovom portfelju proizvoda i usluga visokih je performansi, ugljično neutralan i niže emisije CO2.

Shell Helix Ultra AH 0W Carbon Neutral očekivano pruža izvanredne performanse, ali i energetsku učinkovitost zahvaljujući smanjenju CO2 za svaku ušteđenu litru goriva.

No, to je samo jedna od dobrobiti zaštite okoliša. Pratimo proces od 3 koraka kako bi ovaj proizvod bio ugljično neutralan.

Tri koraka do ugljično neutralnog motornog ulja

Reduciranje emisije CO2 kroz održive inicijative

Shell Helix Ultra 0W pakiranja su održiva pakiranja izrađena od reciklirajuće plastike. Od 2016. Shell je smanjio intenzitet ugljika u proizvodnji maziva za 30% te za 50% potrošnju električne energije uporabom obnovljivih izvora energije.

Određivanje emisije CO2 za vrijeme životnog ciklusa proizvoda

Shell Lubricants obračunava sve emisije CO2 koje su napravljene za vrijeme životnog ciklusa Shell Helix Ultra AH 0W Carbon Neutral motornog ulja, uključujući ekstrakciju sirovine, transport, proizvodnju, distribuciju, uporabu i odlaganje zauljene ambalaže.

Nadoknada emisije na bazi prirode i kreiranje ugljičnih kredita.

Shell nadoknađuje preostale emisije CO2e na bazi prirode i kreiranje ugljičnih kredita iz  globalnog Shell portfelja.

 

Dio predanosti kompanije Shell Lubricants je pružanje mogućnosti održivih proizvoda te se zbog toga ulažu značajna sredstva u istraživanje i razvoj. To vodi do inovacija s ciljem pružanja podrške kupcima u zadovoljavanju njihove potrebe beskompromisno u pogledu kvalitete i performansi. Kompanija Shell Lubricants je ponosna na suradnju s Hyundaijem u plasiranju Shell Helix Ultra AH 0W Carbon Neutral motornog ulja koje jamči izvrsne performanse i ugodnu vožnju dok istodobno poboljšava neto ugljični otisak.

Napišite komentar:

*

Vaša email adresa neće biti objavljena

© 2024 by Orvelus