Shell Rimula R6 ME 5W30 je sintetičko motorno ulje za dizelske motore gospodarskih vozila. Formulirano je na tehnologiji aktivne zaštite i naprednoj tehnologiji višefunkcionalnih aditiva da bi se postigla odgovarajuća zaštita i fleksibilnost prilagodbe promjenjivim uvjetima rada vašeg motora. Odabrana sintetička bazna ulja niskog viskoziteta dodatno pojačavaju snagu zaštite motornog ulja pružajući beskompromisno poboljšanu učinkovitost u potrošnji goriva. Shell Rimula R6 ME pruža izvrsnu zaštitu od trošenja koja nastaje zbog čađe i zaštitu od nastajanja taloga na klipovima i dijelovima motora, produljujući intervale izmjene ulja što vam donosi uštedu u troškovima održavanja.

Glavne primjene su za cestovna gospodarska vozila i za motore s niskom emisijom štetnih plinova koji zadovoljavaju norme Euro 2, Euro 3 te u određenim primjenama motore Euro 4.

Specifikacije: MAN 3277, Iveco Standard TFE (zadovoljava Iveco specifikaciju), MB 228.5, MTU kategorija 3, Volvo VDS-2, ACEA E4, API CF, Scania LDF-3.

Za potpunu listu odobrenja i preporuka proizvođača kontaktirajte vašeg lokalnog Shell predstavnika.