1. Home
  2. /
  3. Vijesti
  4. /
  5. 0W Viskozne gradacije motornih...


Današnji, moderni motori znatno su kompaktniji i snažniji nego što su to motori  nekad bili. Moderni motori s turbo punjačem ostvaruju manju potrošnju goriva i nisku emisiju štetnih plinova, zato su vrlo popularni  i traženi od strane proizvođača automobila i njihovih kupaca diljem svjeta.

Međutim, s obzirom da ti motori rade  u uvjetima visokog tlaka i dosežu ekstremne temperature podložni su ozbiljnim kvarovima , osim ako im se ne pruži posebna zaštita.

Zato turbo motori moraju imati efikasno riješeno podmazivanje kompletnog sustava. Kako bismo osigurali da su automobili naših kupaca uvijek zaštićeni i da njihovi motori ostvare najblju učinkovitost,  Shell Helix Ultra linija proizvoda proširena je novom, viskoznom gradacijom potpuno sintetičkog motornog ulja Shell Helix Ultra 0W.

Ta nova motorna ulja niske viskoznosti dizajnirana su tako da osiguraju zaštitu motora kako sljedi:

  • Pružaju iznimnu zaštitu za turbopunjač

Nepotrebno je uopće spominjati da današnji motori s turbo punjačem imaju brojne prednosti, no također im je potrebna i posebna zaštita. Ovi motori su podložni redovitom naprezanju i rade pri visokim temperaturama. Motorna ulja Shell Helix Ultra 0W dizajnirana su tako da vašem turbo punjaču omoguće najbolju moguću zaštitu  jer ulje štiti dijelove motora na temperaturama do 1000 ° C. Zaštita vašeg motora od ekstremnih temperatura uz ulje  Shell Helix Ultra 0W pomaže u smanjenju stvaranja štetnih naslaga tako da uvijek možete uživati u vožnji bez obzira na to koliko se motor zagrijava.

  • Osiguravaju snažnije i dugotrajnije performanse  motora

Dizajnirano pomoću Shellove jedinstvene PurePlus tehnologije, revolucionarnog procesa dobivanja baznog ulja iz prirodnog  plina  „gas-to-liquid“  (GTL)  koji prirodni plin pretvara u kristalno čisto bazno ulje.  Shell Helix Ultra 0W motorno ulje pruža snažnije i dugotrajnije performanse motora sa svakim punjenjem. Kako je bazno ulje gotovo u potpunosti bez nečistoća koje se obično nalaze u sirovoj nafti, potpuno sintetička motorna ulja Shell Helix Ultra 0W održavaju motor čistim i ispravnim, tako da možete otkriti svoju strast za vožnjom.

  • Smanjena potrošnja goriva do 3%

Formulacija, niske viskoznosti i smanjenog trenja kod motornog ulja Shell Helix Ultra 0W  pomaže osigurati smanjenu potrošnju goriva i do 3%.

Što je ulje nižeg viskoziteta i što je čistije manje je vjerojatno da će ispariti, to rezultira manjim trenjem i manjom potrošnjom goriva, što zauzvrat može uštedjeti vaš novac. Shell Helix Ultra 0W motorna ulja prvi  su izbor za Shellove vodeće OEM partnere u Europi, uključujući BMW Motorsport i Hyundai Motorsport.

  • Redukcija emisije CO2

Odabirom potpuno sintetičkih motornih ulja Shell Helix Ultra 0W pomažete u smanjivanju ugljičnog  dioksida. Na temelju prijeđenih 14.500 km godišnje, što je godišnji prosjek jednog vozača, motorno ulje Shell Helix Ultra 0W može uštedjeti do 3% goriva što je ekvivalent oko 70 kg CO2!

© 2019 by Quicksystem