Open/Close Menu ORBICO HRVATSKA
  1. Home
  2. /
  3. Nekategorisano
  4. /
  5. Shell je i dalje...


Royal Dutch Shell ostao je najveći svjetski dobavljač maziva u 2019. godini, održavajući prvo mjesto 14. godina za redom, prema agenciji Kline & Co. koja je izvješće u 2020. godini temeljila na obradi podataka iz 2019. godine.

Anglonizozemskog energetskog diva sljedi ExxonMobil, koji se isti broj godina zadržao na drugom mjestu, zatim BP, Total i Sinopec zauzeli su prvih pet pozicija, navodi Kline u priopćenju za medije od 26. studenog 2020. godine.

Na temelju rezultata u svojoj studiji “Globalna analiza i procjena tržišta maziva”, Kline je došao do rezultata da je navedenih pet kompanija isporučilo 35% maziva koje je svijet potrošio prošle godine. Klineovo priopćenje za javnost nije naznačilo tržišne udjele pojedinih kompanija, međutim Shell je objavio vlastito priopćenje za javnost da je njegova globalna prodaja iznosila 4,5 milijuna metričkih tona.

Konzultantska kompanija sa sjedištem u New Jerseyu iz Parsippanya izjavila je da su za postignuti rezultat Shella zaslužni brojni čimbenici, uključujući vodeću poziciju u Sjedinjenim Državama, gdje ima 13% tržišnog udjela. Zatim prodaja u Kini gdje je na drugom mjestu iza nacionalnih naftnih divova Sinopec i PetroChina.

Agencija Kline & Co. je izračunala da su Sjedinjene Države najveće tržište u 2019. godini, a sljedi Kina, Indija, Rusija i Japan. Te zemlje zajedno čine 53% globalne potražnje za mazivima, s time da SAD i Kina zajedno čine gotovo 40% ukupne potražnje.

Napišite komentar:

*

Vaša email adresa neće biti objavljena

© 2023 by Orvelus