Open/Close Menu ORBICO HRVATSKA
  1. Home
  2. /
  3. Nekategorisano
  4. /
  5. SHELL U MOTORSPORTU
Hyundai 2022 – Croatia Rally

Shell s ponosom surađuje s nekim od najboljih automobilističkih timova u najkonkurentnijim svjetskim, motorsport natjecanjima. Partnerstva u motorsportu se protežu od tehnološke suradnje sa Scuderia Ferrari F1 timom gdje se partnerstvo prožima kroz vrhunsku tehnologiju i inovacije, zatim partnerstva s Ducati Corse u MotoGP-u i s BMW motorsport timom te do suradnje s Hyundai Shell Mobis World Rally timom. Nadalje, 2019. godine Shell se pridružio Formuli E, odnosno Nissan timu u svjetskom, automobilističkom natjecanju električnih, trkačih bolida.

Suradnja u motorsportu omogućava testiranje Shell motornog ulja u najzahtjevnijim uvjetima na trkačim stazama gdje su ekstremni uvjeti, takva testiranja pridonose razvoju motornog ulja koje se kasnije koristi u konvencionalnoj primjeni. Ovakav razvoj motornih ulja i vrhunska, tehnološka suradnja osiguravaju da krajnji kupci dobiju najbolji, mogući proizvod.

SHELL I HYUNDAI MOTORSPORT SURADNJA

Jedno od partnerstava koje je Shell izgradio u posljednjih nekoliko godina je ono s Hyundaijem u „World Rally Championship“ natjecanju kao sponzor i tehnički partner Hyundai Shell Mobis World Rally tima, Shell je podržao Hyundai Motorsport otkako su se pridružili WRC-u 2014. godine. Suradnja između ove dvije tvrtke seže još i dalje, naime Shell je 2005. godine potpisao prvi Globalni sporazum o suradnji s Hyundaijem. Od tada je postojala ambicija da se ta suradnja razvije na višu razinu kroz suradnju u svjetskom, rally natjecanju. U 2014. godini, tehničko partnerstvo između Shella i Hyundai motorsprt tima podignuto je na novu razinu te su zajedničkim snagama ostvarili zavidnu prednost što je na kraju dovelo do njihovog osvajanja prvenstva 2019. godine u kategoriji najboljeg konstruktora!

Kada se motorsport vozači i njihovi automobili bore protiv ekstremnih temperatura koje mogu biti iznimno niske ili ekstremno visoke u najzahtjevnijim uvjetima na trkačoj stazi ili rally dionici, zadatak Shell inženjera je da osiguraju vrhunska motorna ulja, izuzetnih performansi. Od početka WRC serije 2014. godine, Hyundai Motorsport je imao potpunu pouzdanost motora i nije imao problema s trošenjem zahvaljujući upotrebi motornog ulja Shell Helix Ultra. Shell je čak pomogao timu razviti dodatnih 1,5 konjskih snaga, što predstavlja prosječnu prednost od šest sekundi na kraju svakog natjecanja, imajući potpuno povjerenje u vožnju Hyundai i20 WRC automobila.

Shell prepoznaje da njihovi kupci zaslužuju jednako kvalitetne proizvode kao i tim Hyundai Motorsport, stoga kroz godine zajedničke suradnje svjedoče važnosti motornih ulja u ovom segmentu kroz kvalitetu i pozdanost motornih ulja koja pružaju visoke performanse, a što rezultira vrhunskim performansama motora u svjetskom rally natjecanju! Sve tehnološke prednosti i najbolje prakse iz motorsporta direktno prenose u vaše automobile kako bi i oni također najbolje radili, bez obzira na vremenske prilike ili zahtjeve na cesti.

Više o Shell Helix motornim uvjetima pročitajte na Shell Helix | Orbico maziva (orbico-maziva.hr)

Hyundai 2021 - Portugal Rally
2021 FIA World Rally Championship.Round 04, Rally de Portugal.20-23 May 2021.Thierry Neuville..Photographer: Austral.Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

 

Hyundai 2022 – Croatia Rally
2022 FIA World Rally Championship.Round 03, Croatia Rally.21-24 April 2022.Thierry Neuville..Photographer: Austral.Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Napišite komentar:

*

Vaša email adresa neće biti objavljena

© 2022 by Orvelus